Acerodon jubatusgolden şapkalı meyve yarasası

Virginia Heinen tarafından

Coğrafi Aralık

Acerodon jubatusPalawan bölgesi ve Batanes ve Babuyan ada grupları dışında Filipinler'e özgüdür.(Mildenstein ve diğerleri, 2008; Wilson ve Reeder, 2005)

  • Biyocoğrafik Bölgeler
  • Oryantal
    • yerli
  • Diğer Coğrafi Terimler
  • ada endemik

Yetişme ortamı

Acerodon jubatusgenellikle uçurum kenarlarında veya dik, erişilemeyen yamaçlarda, sert ağaçlardaki tünekler. Tercih edilen diğer tüneme alanları arasında bambu kümeleri, mangrov ağaçları ve diğer bataklık ormanlık alanlar bulunur. Roosting siteleri genellikle küçük, açık deniz adalarında bulunur.Acerodon jubatustünemek için bozulmuş alanları kullandığı gözlemlenmiştir.(Mildenstein ve diğerleri, 2008; Mudar ve Allen, 1986; Nowak, 1991)

Yiyecek ararken,Acerodon jubatusBozulmuş habitat yerine birincil orman veya yüksek kaliteli ikincil orman için güçlü bir tercih gösterir ve bu yerlere ulaşmak için tünekten uzun mesafeler (16 km'ye kadar) uçabilir. Ayrıca, muhtemelen belirli bitki toplulukları nedeniyle nehir kenarları için de bir tercih vardır.Acerodon jubatusormanlık bölgeler arasında seyahat ederken düzenli olarak bu tür alanlardan geçmesine rağmen, rahatsız edilmiş veya tarımsal alanlarda nadiren yiyecek arama bulunur.(Mildenstein, vd., 2005; Mildenstein, vd., 2008; Nowak, 1991; Stier ve Mildenstein, 2005)



  • Habitat Bölgeleri
  • tropikal
  • karasal
  • Karasal Biyomlar
  • orman
  • Sulak alanlar
  • bataklık
  • Diğer Habitat Özellikleri
  • kıyıdaş
  • Menzil yüksekliği
    0 ile 1100 m
    0,00 ila 3608,92 ft

Fiziksel tanım

Ailedeki diğer yarasalar gibi Pteropodidae ,Acerodon jubatusbüyük, parlak gözleri ve sürekli kenar boşlukları olan nispeten basit dış kulakları vardır. Kulaklar namlu kadar uzundur ve sivridir. Her kanadın ikinci hanesinde bir pençe bulunmaktadır. Kafatasının supraorbital foramen ile güçlü, eksik postorbital süreçleri vardır. Son iki azı dişi dışında dişler keskin ve sivri uçludur.(Ingle ve Heaney, 1992; Taylor, 1934)

KürkAcerodon jubatusboğaz ve kulak zarlarında ince, kanat zarlarında bulunmaz, vücutta kısa ve pürüzsüzdür. Renkte önemli farklılıklar vardır, ancak tipik şema alın ve başın yanlarında koyu kahverengi veya siyah, omuzlarda kırmızımsı kahverengi ve altta ve altta koyu kahverengi veya siyahtır. Ense, kremden altın sarısına kadar değişir. Boynun arkasında dar bir turuncu çizgi var. Değişken sayıda sarı tüyler, özellikle vücudun alt kısmında kürk boyunca dağılmıştır. Renk çeşitliliği yaşa, cinsiyete veya bölgeye bağlı değildir.(Nowak, 1991; Taylor, 1934)

Baş ve vücut uzunluğu, 178 ila 290 mm arasında değişir; kuyruk yok. Önkol 125 ile 203 mm arasında, kanat açıklığı ise 1.51 ile 1.7 m arasında değişmektedir. 1050 ile 1200 g arasında ağırlıklar rapor edilmiştir.Acerodon jubatusdünyanın en büyük yarasaları arasında. Erkekler kadınlardan daha büyük ve daha ağırdır.(Heaney ve Heideman, 1987; Ingle ve Heaney, 1992; Mudar ve Allen, 1986; Nowak, 1991)

  • Diğer Fiziksel Özellikler
  • endotermik
  • homotermik
  • bilateral simetri
  • Cinsel Dimorfizm
  • erkek daha büyük
  • Aralık kütlesi
    1050 - 1200 g
    37,00 - 42,29 oz
  • Aralık uzunluğu
    178 ila 290 mm
    7,01 ila 11,42 inç
  • Aralık kanat açıklığı
    1,51 ila 1,7 m
    4,95 - 5,58 ft

Üreme

Şu anda çiftleşme sistemi hakkında hiçbir bilgi mevcut değildir.Acerodon jubatus.


ateş böceği mürekkepleri ne yer

Acerodon jubatustüm adalardaki popülasyonlar yaklaşık olarak aynı zamanda çoğalırlar, bu da onların muhtemelen daha yerel çevre koşulları yerine fotoperyodu bir işaret olarak kullandıklarını gösterir. Dişiler Nisan ve Mayıs aylarında ve muhtemelen Haziran başında doğum yapar. Esaret altındaki kadınlar yalnızca iki yılda bir doğum yapar; vahşi doğada olanlar muhtemelen daha az çoğalırlar. Çöp boyutu hakkında pek bir şey bilinmemektedir, ancak dişilerde aynı anda birden fazla yavru gözlenmemiştir.(Heideman, 1987; Mildenstein, vd., 2008)

  • Temel Üreme Özellikleri
  • tekrarlayan
  • mevsimsel üreme
  • gonochoric / gonochoristic / dioecious (cinsiyetler ayrı)
  • cinsel
  • canlı
  • Üreme aralığı
    Dişiler iki yılda bir kadar sık ​​üreyebilirler.
  • Üreme sezonu
    Doğumlar nisandan hazirana kadar gerçekleşir, ancak gebelik dönemleri bilinmemektedir, bu nedenle üreme mevsimi henüz belirlenmemiştir.
  • Ortalama yavru sayısı
    bir

Dişilerin tek bir yavru taşıdığı görülmüştür. Gençler pençeleriyle annelerinin tüylerine sarılırken, anneler onları serinletmek için tek kanatla hayran bırakıyor. Dişiler, gebelik ve emzirme döneminde yavrularına önemli ölçüde yatırım yapar.(Taylor, 1934)

  • Ebeveyn Yatırımı
  • altricial
  • ön döllenme
    • sağlama
    • koruma
      • kadın
  • ön tarama / doğum
    • sağlama
      • kadın
    • koruma
      • kadın
  • sütten kesilme öncesi / yeni başlayan
    • sağlama
      • kadın
    • koruma
      • kadın

Ömür / Uzun Ömür

Şu anda uzun ömürlülük hakkında hiçbir bilgi mevcut değil.Acerodon jubatus.

Davranış

Acerodon jubatusbireyler diğer yarasa türleriyle birlikte tünerler, özellikle Pteropus vampirüs ve ara sıra Pteropus hypomelanus . Bu türler tipik olarak sayıca üstündür ve toplam tünek popülasyonunun% 20'sinden azını oluşturur. 100.000 ila 150.000 bireyden oluşan karışık koloniler, 1900'lerin başlarından 1920'lere kadar bildirildi; Ancak son zamanlarda, 30.000'den fazla birey gözlenmemiştir ve çoğu 5.000'den fazla birey değildir. Gün batımında koloniden yarasalar çıkar, meyvelerle beslenmek için dağlara uçar ve gün doğumundan önce geri döner.(Heaney ve Heideman, 1987; Mildenstein ve diğerleri, 2008; Taylor, 1934)

  • Anahtar Davranışlar
  • sinekler
  • Gece gündüz
  • hareketli
  • hareketsiz
  • Sosyal
  • sömürge

Ev Aralığı

Altın kapaklı meyve yarasaları için ev aralığı boyutları bilinmemektedir.


hangi hayvanlar kızıl tilki yer

İletişim ve Algı

Acerodon jubatusbireylerin gözleri büyüktür ve iletişimde görsel ipuçları kullanabilirler. Koku iletişimi olduğunu düşündüren kendine özgü bir kokuları vardır, ancak belirli bir koku bezleri tanımlanmamıştır.

  • İletişim kanalları
  • görsel
  • kimyasal
  • Algı Kanalları
  • görsel
  • dokunsal
  • akustik
  • kimyasal

Yeme alışkanlığı

Altın kapaklı meyve yarasaları meyvecildir. İncir ( Ficus ), incir tohumları dışkıların ortalama% 41'ini oluşturduğundan, diyetin temelini oluşturuyor.Ficus subcordataen çok yenen tür olsa daAcerodon jubatusayrıca diğerlerinden meyveler için güçlü bir tercih gösterir. Ficus türler ve daha az ölçüde,Ficus variegata. Her incir türü kullanılmaz ve beslenme aralığı aynı bölgedeki diğer yarasalara göre daha dardır. Özellikle, bu temel bitkiler yalnızca olgun ova ormanlarında bulunur ve altın kaplı meyve yarasalarını ormanı zorunlu kılar. Ayrıca yaprakları ezip sıvı içeriğini yutarak tüketirler ancak diyetin ne kadarının yapraklardan oluştuğu bilinmemektedir.(Stier ve Mildenstein, 2005)

  • Birincil Diyet
  • Otçul
    • meyve yiyen
  • Bitki Gıdaları
  • yapraklar
  • meyve

Predasyon

Bilinen hiçbir yırtıcı yokAcerodon jubatus.

Ekosistem Rolleri

Meyveli meyveler olan altın kaplı meyve yarasaları, bitki tohumlarının dağıtıcısıdır. Bu tür bir dağıtımın yerel ekosistem üzerindeki etkisi kaydedilmemiştir.(Stier ve Mildenstein, 2005)

  • Ekosistem Etkisi
  • tohumları dağıtır

İnsanlar İçin Ekonomik Önem: Olumlu

Bazı büyük yarasa tünekleri tarafından paylaşılanAcerodon jubatusve diğer türler turistik cazibe merkezi olarak kullanılmaktadır.(Mildenstein, vd., 2008)

Altın şapkalı meyve yarasaları tüketim için avlanır. Ayrıca bazen ihracat için canlı olarak yakalanırlar, ancak bu nadirdir çünkü diğer benzer yarasalara kıyasla hoş olmayan bir kokuya sahip oldukları söylenir. Bu uygulamalar, türün nesli tükenmekte olan durumuna katkıda bulunmuştur.(Mildenstein, vd., 2008)

  • Olumlu Etkiler
  • evcil hayvan ticareti
  • Gıda
  • ekoturizm

İnsanlar İçin Ekonomik Önem: Olumsuz

Bilinen hiçbir yan etkisi yokturAcerodon jubatusinsanlarda.

Koruma Durumu

Altın kapaklı meyve yarasaları, IUCN tarafından tehlike altında olarak listelenmiştir ve CITES Ek I'de yer almaktadır. Ağaç kesimi ve çiftçilik projelerinden ve et veya ticaretten kaynaklanan habitat kaybı nedeniyle nüfus ciddi düşüşler yaşıyor. Yalnızca olgun yaşlı ormanlarda bulunan incir ağaçlarına bağımlılıkları nedeniyle habitat kaybına özellikle duyarlıdırlar. Bu tür korunmaktadır, üç büyük tünek alanı tamamen avlanmaktan muaftır, ancak yarasalar tüneklerden uzakta yiyecek ararken hala avlanmaktadır. Nüfus yaklaşık 10.000 kişi olarak tahmin edilmektedir; bu, son 30 yılda% 50'lik bir düşüşü temsil ediyor. Eski ormanların tahribatı sona erene kadar düşüşün devam edeceği tahmin ediliyor. Popülasyonlar artıkA. jubatus( Acerodon lucifer ) artık nesli tükenmiştir.('Ekler I, II ve III', 2008; Heaney ve Heideman, 1987; Mildenstein, vd., 2008)

Diğer yorumlar

Bu tür artık Panay altın taçlı uçan tilkileri içeriyor. Acerodon lucifer , bir zamanlar ayrı bir tür olarak kabul edildi. İki taksonu birbirinden ayıracak hiçbir morfolojik farklılık yok gibi görünüyor. Davranışsal olarak özdeş olup olmadıkları bilinmemektedir ve bu muhtemelen hiçbir zaman belirlenmeyecektir çünkü Panay nüfusu tükenmiş görünmektedir.(Ingle ve Heaney, 1992; Mildenstein, vd., 2008)

Katkıda bulunanlar

Virginia Heinen (yazar), Michigan Eyalet Üniversitesi, Barbara Lundrigan (editör, eğitmen), Michigan Eyalet Üniversitesi, Tanya Dewey (editör), Animal Agents.

Popüler Hayvanlar

Animal Agents'ta Macroglossus minimus (daha az uzun dilli meyve yarasası) hakkında bilgi edinin

Animal Agents'ta Varanus bengalensis (Bengal Monitörü) hakkında okuyun

Animal Agents'ta Chlamyphorus truncatus (pembe peri armadillo) hakkında bilgi edinin

Animal Agents'ta Podiceps grisegena (kırmızı boyunlu batağan) hakkında okuyun

Animal Agents'ta Thamnophis butleri (Butler's Garter Snake) hakkında bilgi edinin

Animal Agents'ta Nyctiellus lepidus (Gervais'in huni kulaklı yarasası) hakkında bilgi edinin