Microdipodops palliduspale kanguru fare

Emily Peterson tarafından

Coğrafi Aralık

Mikrodipodoplar pallidusBatı Nevada'da ve Kaliforniya sınırının bir bölümünde bulunur (Nowak, 1999).


tardigradlar nasıl çoğalır

  • Biyocoğrafik Bölgeler
  • yakın kutup
    • yerli

Yetişme ortamı

Kanguru fareleri genellikle basit yuvalarını çalıların yakınında kazarlar. YuvalarıMarcus solukkardeş türlerinden çok daha basit M. megacephalus (Nowak, 1999). Bu fareler kum tepeleri, çakıllı topraklar ve ovalar boyunca kurak ortamlarda yaşarlar.Mikrodipodoplar pallidus1100 - 2500 metre arasında değişen yüksekliklerde bulunmuştur. Diğer altı tür ile sempatik olarak ortaya çıkabilirler. heteromiyid kemirgenler (Woods, 1990).(Nowak, 1999; Woods, 1990)

  • Habitat Bölgeleri
  • ılıman
  • karasal
  • Karasal Biyomlar
  • çöl veya kumul
  • savana veya otlak
  • Menzil yüksekliği
    1100 ila 2500 m
    3608,92 - 8202,10 ft

Fiziksel tanım

Soluk, beyazımsı-kremsi dorsal pelajı kazanırMikrodipodoplar pallidusonların adı. Beyaz renklenme hayvanın alt tarafında devam ediyor. Bu özellik aşağıdakileri ayırt etmek için kullanılır:Marcus solukve onların kardeş türleri, daha karanlık Microdipodops megacephalus . Tüyleri ipeksi ve uzundur ve kuyruğu ne tepeli ne de kalemlidir (Nowak, 1999). Vücudun çoğu, zıplama hareketine yardımcı olacak şekilde şekillendirilmiştir;Marcus solukuzun arka ayakları, kısaltılmış ön ayakları vardır ve kuyruğunu denge için kullanır. Orantılı olarak büyük arka ayaklarMarcus solukSert kıllarla kenarlarda saçaklanarak kumlu habitatlarda hareketi iyileştirir. Arka ayakların alt yüzeyinde de bulunan bu kıllar, ayağın yüzey alanını artırma görevi görür (Nowak, 1999). Kanguru farelerinin böbrekleri çok etkilidir ve yağ kuyruklarında depolanır (Woods, 1990).



KafatasıMikrodipodoplar pallidusvücut büyüklüğüne göre oldukça büyüktür. Bunun nedeni, kafatasının üst kısmına uzanan, aşırı derecede şişirilmiş işitsel bülleridir (Nowak, 1999; Woods, 1990). Bu enflasyon, diğer üyelerden daha yüksektir. Heteromyidae (Nowak, 1999). Kanguru farelerinin azı dişleri yeniden büyümez ve diş formülü 1/1, 0/0, 1/1, 3/3 = 20'dir.

Gövde Uzunluğu: 6,6 - 7,7 cm

Kuyruk Uzunluğu: 6,4 - 10,3 cm(Nowak, 1999; Woods, 1990)

  • Diğer Fiziksel Özellikler
  • endotermik
  • bilateral simetri
  • Aralık kütlesi
    10 ila 17 g
    0,35 ila 0,60 oz

Üreme

Çoğaltılmasıyla ilgili bilgilerMarcus solukLimitli. Bunun nedeni kısmen, bu hayvanlar insan bakımı altındayken gözlemlenen sınırlı miktarda üreme davranışları olabilir (Woods, 1990). Ne sütten kesilme zamanı ne de cinsel olgunluk bilinmemektedir (Woods, 1990). Kanguru farelerinin polieströz olduğuna inanılıyor ve vahşi hamilelikler Mart ve Eylül ayları arasında kaydedildi (Nowak, 1997). Yavruların doğumda ortalama ağırlığı yaklaşık 1 gramdır ve çöp boyutu 2-7 yavru arasında değişir.(Nowak, 1997; Woods, 1990)

  • Temel Üreme Özellikleri
  • tekrarlayan
  • mevsimsel üreme
  • gonochoric / gonochoristic / dioecious (cinsiyetler ayrı)
  • cinsel
  • canlı
  • Aralık yavru sayısı
    2 ila 7

Ömür / Uzun Ömür

ÖmrüMarcus solukyaklaşık 5,5 yıldır.

Davranış

Soluk kanguru fareleri gecedir. Yalnız olduklarına inanılıyor ve genellikle akrabalara karşı saldırganlar. Araştırmacılar bu türün kış uykusuna yatıp uymadığından emin değiller, ancak bu farelerin sıcaklık ve yiyecek azalmalarına tepki olarak kısa uyku dönemlerine girdikleri gözlemlendi.(Nowak, 1999)

Mikrodipodoplar pallidusgenellikle başka bir heteromiyid grupla karşılaştırılır, cins içindeki kanguru fareleriDipodoplar. Her ikisi de Mikrodipodoplar veDipodoplarkangurularda olduğu gibi atlama hareketleri tuzlayıcı olduğu için genellikle 'kanguru' olarak adlandırılır (Norwak, 1997). Kanguru fareleri yalnızca iki ayaklıdır, kuyrukları bir denge görevi görür ve ön ayaklarını dönmeye yardımcı olmak için kullandıklarına inanılır.(Nowak, 1997)

  • Anahtar Davranışlar
  • bölgesel
  • saltatoryal
  • Gece gündüz
  • hareketli
  • hareketsiz
  • günlük torpor
  • yalnız
  • bölgesel

Ev Aralığı

Erkek soluk kanguru fareleri yaklaşık 6600 metrekarelik alana sahiptir. Kadın bölgeleri daha küçük olma eğilimindedir, yaklaşık 4.000 metrekare.(Nowak, 1999)


zümrüt ağacı boa yırtıcıları

İletişim ve Algı

  • Algı Kanalları
  • dokunsal
  • kimyasal

Yeme alışkanlığı

Mikrodipodoplar pallidusöncelikli olarak granüldür. Kesici dişlerini tohumları kabuklarından ayırmak için kullanırlar ve tohumları kürklü yanak keselerinde yuvalarına taşırlar (Dayan ve Simberloff, 1994). Yaz aylarında bu fareler de böcek yiyecektir (Woods, 1990). KuyrukMarcus solukuyku dönemlerinde kullanılmak üzere yağ depolar (Nowak, 1999). Diyetin en dikkat çekici yönlerinden biriMarcus solukve diğerleri heteromiyid türler, su tüketmeden uzun süreler, hatta yaşamlar boyunca hayatta kalabilmeleridir. Son derece verimli böbreklerinin (Woods, 1990) ve yiyeceklerden yeterli su elde etme yeteneklerinin (Nowak, 1999) kurak bir ortama bu benzersiz adaptasyondan sorumlu olduğuna inanılmaktadır.(Dayan ve Simberloff, 1994; Nowak, 1999; Woods, 1990)

  • Birincil Diyet
  • Otçul
    • Granivore
  • Hayvan Gıdaları
  • haşarat
  • karasal böcek içermeyen eklembacaklılar
  • Bitki Gıdaları
  • tohumlar, tahıllar ve fındık
  • Toplayıcı Davranışı
  • yiyecekleri depolar veya önbelleğe alır

Predasyon

Bu türün geniş kulak içi yapıları, çok keskin bir işitme duyusuna sahip olduğunu gösterir ve bunu avcıları tespit etmek için kullanır. Bu farelerin soluk rengi, arka plan ortamına uyum sağlamasına da yardımcı olabilir. Soluk kanguru farelerinin doğal avcıları arasında çıngıraklı yılanlar yırtıcı kuşlar (özellikle baykuşlar ), gelincikler , ve çakallar (Woods, 1990).(Woods, 1990)

  • Avcı Karşıtı Uyarlamalar
  • şifreli

Koruma Durumu

Woods (1990) tanımlarMikrodipodoplar pallidusyaygın olarak ve IUCN, türleri bir bütün olarak 'Düşük risk / en az endişe' olarak derecelendirir. Ancak, alt türleri derecelendirirler Marcus soluk bağlı (Soda Spring Valley soluk kanguru faresi) savunmasızdır, çünkü yalnızca tek bir yerden biliniyor.(Woods, 1990)

Diğer yorumlar

Kanguru fareleri arasında birçok benzerlik olmasına rağmen (Dipodoplar) ve kanguru fareleri ( Mikrodipodoplar ), bunlar esas olarak yakınsak evrimin bir ürünüdür.Mikrodipodoplar pallidusdiş ve kafatası morfolojisi nedeniyle diğer cep fareleri ile sınıflandırılmıştır (Woods, 1990).(Woods, 1990)

Katkıda bulunanlar

Emily Peterson (yazar), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (editör), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.

Popüler Hayvanlar

Animal Agents hakkındaki Bombina orientalis hakkında bilgi edinin

Animal Agents'ta Petrogale penisillata (fırça kuyruklu kaya wallaby) hakkında bilgi edinin

Animal Agents hakkındaki Huso huso (Beluga) hakkında bilgi edinin

Animal Agents'ta Acerodon jubatus (altın kapaklı meyve yarasası) hakkında bilgi edinin

Animal Agents'ta Macaca fascicularis (uzun kuyruklu makak) hakkında bilgi edinin

Animal Agents'ta Notomys alexis (spinifex zıplayan fare) hakkında bilgi edinin